Over mij

Hallo!Thuis bij allebei. Nieuws en blogs over co-ouderschap.

Mijn naam is Mike en ik ben alweer een aantal jaar co-ouder van een fantastische zoon (zes jaar oud op het moment van schrijven).

Met veel plezier werk ik in de zorg maar schrijven is een grotere passie van me. In de vorm van luchtige, korte blogs wil ik met deze website ervaringen delen over mijn leven als co-ouder en daarnaast informatie verschaffen over zaken die met co-ouderschap te maken hebben.

Voor iedereen die zelf co-ouder is of voor diegenen die nog midden in het scheidingsproces zitten en co-ouderschap overwegen.

Hopelijk heb je iets aan mijn nieuwsberichten en blogs en mocht je een vraag hebben, stuur gerust een bericht. Ik probeer regelmatig een nieuw bericht te posten maar bij deze alvast mijn excuus als daar even tijd tussen zit aangezien ik dit met mijn normale werkzaamheden moet combineren. Je kan me ook volgen op Twitter.

Het verhaal achter het prentenboek

Dit boek is eigenlijk uit nood geboren. Toen de moeder van mijn zoon en ik uit elkaar gingen, wisten we eigenlijk direct dat wij voor co-ouderschap wilden gaan. Wij vonden het belangrijk dat onze zoon met beide ouders intensief contact zou blijven hebben.

Maar hoe vertel je aan een jong kind, onze zoon was toen pas 2 jaar oud, dat zijn papa en mama uit elkaar gaan, en wat dat voor hem betekent? Dat vonden wij erg lastig.

bookcover3Een prentenboek met illustraties helpt daarbij, vooral bij jonge kinderen zorgen de illustraties dat de boodschap eerder binnenkomt dan met woorden alleen.

Maar er bestond dus geen prentenboek over co-ouderschap. Er waren wel een aantal boeken over scheiden maar veel van deze boeken hadden geen positieve invalshoek. Hoewel het thema scheiding natuurlijk verdrietig is, kan je dit wel op een luchtige manier en met humor brengen.

Dit is wat ik voor ogen had met het boek en ik hoop dat ik daarin geslaagd ben. Ik ben in ieder geval erg trots op het resultaat. En hopelijk kan ik hiermee veel ouders (en hun kinderen) helpen die het door de omstandigheden al moeilijk genoeg hebben.

Heel veel leesplezier en succes met co-ouderen! 😉

Mike

Scroll naar boven