Thuis bij allebei – Open brief Villa Pinedo1

co-ouderschap boek

Thuis bij allebei – Een prentenboek over scheiden en co-ouderschap

2 gedachten over “Thuis bij allebei – Open brief Villa Pinedo1”

 1. Ik als gescheiden moeder kan mij niet in de brief vinden. Het is heel naar, maar als slachtoffer van een door ex-man willens en wetens geinitieerde vechtscheiding en amper contact willen, niet overleggen over vakanties (gewoon mededelen aan de kinderen dat ze gaan, Dat mogen mijn kinderen dan aan mij doorgeven. Dit alles is gebeurd toen ik ernstig ziek was. Ik heb niet voor zo’n ‘werkwijze’ gekozen, nog voor een vechtscheiding. Mijn ex heeft alles gedaan om mij kapot te maken. Deze brief mogen de kinderen wat mij betreft in mijn geval alleen aan de vader sturen. Ik vind dat erg, maar als ex-man geen contact opnemen en het niet accepteren als ii contact opneem is voor mij de druppel. Dat is ten nadele van mijn kinderen. Deze man steigert al als ik ‘mijn kinderen’ zeg, ipv ‘onze kinderen. Men moet zich realiseren dat zulke situaties er ook zijn

  1. Thuis bij allebei

   Beste,

   Dank voor je reactie. Voor de duidelijkheid wil ik even zeggen dat de brief niet van mij afkomstig is, maar van Villa Pinedo. Ik realiseer me inderdaad dat er helaas veel situaties zijn waarin het contact tussen beide ouders bijna onmogelijk is geworden. Het is lastig als een partner de hakken in het zand steekt en alles tegenwerkt. De strekking van de brief is echter om ook in deze lastige situaties de behoefte van de kinderen niet te vergeten. Sommige van de puntjes die daarin genoemd worden zijn inderdaad heel lastig om aan te voldoen. Zo kan ik mij heel goed voorstellen dat het heel moeilijk is om niet kwaad te spreken over de andere ouder als er vanuit zijn kant zoveel negativiteit jouw kant op komt. Toch is dit wel in het belang van je kinderen uiteindelijk. En dat geldt voor alle genoemde puntjes. Dat vergt dus heel veel kracht en geduld. Als je midden in een vechtscheiding zit, is dat nou net waar je tekort aan hebt, dan loopt het emmertje al snel over, dat snap ik best.
   Als je vindt dat het gedrag van je ex-man niet de juiste is, probeer daar dan boven te staan en hou de kinderen zo veel mogelijk buiten de negativiteit (voor zover dat in jou macht is). Hoe zijn gedrag ook is, voor de kinderen blijft hij altijd hun vader; hoe slecht hij zich ook gedraagt, ze zullen altijd van hem houden. Dat is nou eenmaal een feit. Als je hun daar de ruimte voor geeft, zullen ze je daar later echt dankbaar voor zijn.

   Ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, hopelijk duurt het maar even en worden alle problemen snel opgelost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven