Co-ouderschap prentenboek in de maak

billy1Het is hier even stil geweest, maar heb de tijd goed gebruikt¬†ūüôā

 

In mijn laatste blog Hoe vertel je aan je kinderen dat jullie gaan scheiden? sluit ik af met een alinea over prentenboeken. Daarin geef ik aan dat het voor ouders van jonge kinderen handig kan zijn om een prentenboek te gebruiken als hulpmiddel om de boodschap van het uit elkaar gaan over te brengen. Echter,

er zijn heel weinig prentenboek te krijgen die specifiek over co-ouderschap gaan. Daar liep ik ook al tegenaan toen de moeder van mijn zoon en ik uit elkaar gingen enkele jaren terug.

 
Dan maar zelf doen

Dus ik dacht bij mezelf, waarom maak ik dan niet zelf zo’n prentenboek? Per slot van rekening¬†vind ik het leuk om te schrijven. Tekenen lukt mij iets minder goed maar er zijn zat¬†freelance¬†illustratoren te vinden die om werk verlegen zitten. En het leukste is dat je aan het einde van het traject ook een product in handen hebt waar anderen (hopelijk)¬†iets aan hebben.

 

De koe dus bij de horens gepakt, een avondje de tv uitgelaten en de eerste versie van de tekst was een feit. Het balletje rolde toen vrij snel. Een illustrator had ik een paar dagen later gevonden en die is nu druk bezig met het maken van de illustraties (in totaal 12 stuks).

 

Op Instagram heb ik een account aangemaakt waar je het proces kan volgen, mocht je daar ge√Įnteresseerd in zijn:¬†https://instagram.com/thuisbijallebei/

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven